Právní průvodce nouzovým stavem

Náš tým pro vás nachystal přítučku, která byla vytvořena k lepší orientaci občanů v době nouzového stavu. Snahou bylo vytvořit ucelený manuál, ve kterém najdete důležité informace, zákazy a omezení, které se nás díky šíření koronaviru týkají. V příručce najdete jak základní informace jako např. které obchody jsou otevřené a zavřené, kam můžete cestovat, jak se navrátit do České republiky, pokud přijíždíte z jiné země, ale i obecné možnosti jak v souladu s právem vyřešit možné nepříjemné situace (jak se zprostit odpovědnosti za škodu, jak donutit druhou smluvní stranu k opětovnému jednání o smlouvě atd.).

Pokusíme se tuto příručku aktualizovat pokaždé, když dojde k nějaké zásadní změně v nastalé situaci, tak abyste se vždy dočetli vše potřebné na jednou místě. Kdykoli si nebudete s něčím jisti, neváhejte se na nás obrátit! Se vším Vám rádi pomůžeme a poradíme.
Apelujeme však na všechny, aby nezneužívali námi udílených rad a současně se nepokoušeli vědomě obcházet vládní opatření. Nouzový stav se týká nás všech, byl přijat ve prospěch našeho zdraví a zdraví našich blízkých, a proto se prosím pokuste dodržovat již přijatá opatření a rovněž ta, která budou přijata v budoucnu.
Buďte ohleduplní vůči ostatním a nezapomeňte zapojit i selský rozum – právo za Vás vše nevyřeší.

Příručka

Přečtěte si také

Změny v dohodách podrobně:  Zaměstnanci na DPP a DPČ mají nově nárok na dovolenou

Novela zákona stanoví několik změn, které se týkají dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. Všechny změny vám podrobněji představíme v tomto článku.

Novinky zákoníku práce srozumitelně: jak to bude s dohodáři?

Čerstvě schválená novela zákoníku práce budí vášně – především mezi zaměstnavateli. Výrazně totiž posiluje pozici „dohodářů“ v pracovněprávním vztahu. Od roku 2024 budou mít například právo na dovolenou. Většina dalších přijatých změn ale nabyla účinnosti už 1. října 2023. Projděte si shrnutí novinek.

Nový zákon o pobytu cizinců: Co můžete očekávat?

Česká republika je na cestě k významné právní reformě, která má za cíl modernizovat a zefektivnit proces pro cizince, kteří se chtějí usadit v zemi. Nový zákon, který nabyde účinnosti v roce 2026, přináší čtyři klíčové změny.

Brněnský Spring Walk na nové adrese

V Brně jsme vyrostli už na téměř 30 lidí a potřebovali jsme kanceláře, kde se bude dobře cítit dobře náš tým i vy, naši klienti. Po důkladném zvážení padla volba na areál Nová Zbrojovka – konkrétně prémiovou kancelářskou budovu ZET.office – kde se, doufáme, budete cítit maximálně komfortně a příjemně.